maanantai 30. maaliskuuta 2015

Amsterdam!

På veckoslutet passade det bra in med en roadtrip till Amsterdam! Ett besök till någon stad som är okänd för både mig och Marco har redan en tid varit på vår to do- list. Marco kom till mig redan på fredag så att vi kunde starta så tidigt som möjligt på lördag morgon. 


Roadtriiip!




6,5h senare kom vi fram till vårt hotell. Jag hade hört att det är svårt att hitta parkeringsplats i Amsterdam men vårt hotell låg lite utanför centrumet så det var inget problem, men att parkera är skit dyrt överallt!

Vi sov på Bilderberg Garden Hotel - rekommenderar!

Det var rätt skönt att sova på ett lite lyxigare hotell som omväxling. Dessutom lade jag märke till flera saker i både servicen och i vårt hotellrum som var bekanta från vad vi har lärt oss i skolan under kurserna om lyxturism/hotell.

Lite pics från rummet ;) :




Hade fri tillgång till minibaren ;)


...och kaffe & annat skoj :D



Från hotellet navigerade vi oss till centret för att turista och träffa Sarah, Minna och Crista som är på utbyte i Utrecht!


Från hotellets hoods




Passerade Rijksmuseum - mycket turister fastän det regnade!





En av skyltarna som varnar turister för street dealers!

Shopping gatan
Gatorna var fulla av turister och särskillt då man närmade sig red light district luktade det gräs överallt. Det var svårt att hitta en bar som inte var full, eftersom det var fotboll på tv och alla barer var fulla av galna fans. :D

Reunion ! :D


Sarah & Minna hjälpte oss att finna vägen till restaurang gatan 


Från red light district


Diabetes guaranteed!

Restaurang gatan - och några av Amsterdambornas miljoner cyklar!

Steak ;)

Kvällen slutade på hotellet med bubbelbad och några glas vin. :)

yeh ! <3

På grund av att klockan svängdes till sommartid under natten plus att det ösregnade ute på morgonen kändes sängen mycket lockande, men eftersom vi inte hade många timmar kvar i Amsterdam tog vi oss till centret igen för en sista sightseeing runda av stan och kanalerna. Vi gick också in på ett sexmuseum. Det var...intressant . :D




Ett av museets vackra konstverk... :D
Shoppade souvenirer och sen var det dags att ta sig tillbaka hem! Marco körde mig till Strasbourg varifrån jag kom till Troyes med BlablaCar.

Vi var båda överens om att Amsterdam var precis som vi förväntat oss! Nothing less or more. Skulle dock vara nice att se staden igen under sommaren, eller åtminstone nångång som det inte skulle ösregna hela tiden. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti