torstai 2. huhtikuuta 2015

Maassa maan tavalla

Jag tänkte uppdatera lite om mina senaste vardags sysslor och med samma berätta lite om kulturskillnader jag har stött på här. 

Denhär veckan har mest gått ut på skola och grupparbeten. Att organisera ett grupparbete är ganska annorlunda här än hemma i Finland, särskillt då gruppen består av bara fransmän/fransyskor. För det första är det inte så noga med tidtabeller (15 min marginal från bestämd tid av träff) och oftast dyker man upp på ett möte bara om man inte har något bättre för sig. Språket är ibland en utmaning, eftersom nivån av engelska varierar mycket från person till person, så det brukar oftast bytas till franska i något skede eller så talar de frenglish. :D Jag är nöjd så länge vi får alla arbeten gjorda i tid.

Igår gick jag och Annika till skolans gym. Vi värmde upp med lite koris och fortsatte sedan på gymmet. Jag tror den största kulturchocken jag fått hittills har varit från gymmet! :D I Finland är det ju normalt att tjejer går på gym lika som killar, och att de använder samma maskiner och är inte rädda för att träna med lite tyngre tyngder. Vi tränar enligt ett bestämt program och i slutet av träningen dricker vi protsku (typ xD ). Jag har inte sett en enda tjej här använda maskiner, tyngder eller penkki. Lite uppvärming på konditions cykeln eller crosstrainern och sen några övningar på en yoga matta. :D En dag såg jag en rysk tjej som gjorde mave, och hon hade inte heller sett någon annan tjej använda maskinerna. Jag har inte heller sett några protskupreparat i butikerna. Inte ens kvarg (jämför med Finlands proteiinirahka boom... :D ) Killarna på gymmet kommer nog dit för att träna, men att socialisera med kompisar och de andra på gymmet spelar också en stor roll. Alla hälsar alltid på varandra - vilket är trevligt. 




Från en sak till en annan - igår bokade jag flygen till Nice !!! Ska åka dit i maj för några dagar och med samma träffa Natte som flyger dit en dag före. ;D


Där kommer jag att slattra i solen om 1,5 mån ! ;)

Efter att ha bokat flygen gick jag och Annika till Isabells för en liten soirée med både utbytisar och några fransmän. Jag börjar nu först vänja mig med att hälsa på folk med kindpussar. Det kändes lite onaturligt i början och från gammal vana försökte jag alltid börja med att skaka hand, vilket oftast ledde till att den andra personen blev förvirrad. :D



Paardiselfie
Jag kunde fortsätta med övriga kulturskillnader jag stött på (t.ex hur TRÖGT all sorts pappersarbete är här etc.) men det får bli till en annan gång !

À Bientôt ! :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti