keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Första skoldagen!




Skolan!

Dagarna här går så himla fort när man har helatiden något att göra och brottom överallt! I dag var det vår första dag i skolan. På morgonen serverades franskt morgonmål med olika sorters croissanter, juice och kaffe. Sedan höll skolans rektor ett info tillfälle för oss om skolan. Jag hade väntat mig en stel man i kavaj, men han var en riktigt rolig gubbe. Stämningen var avslappnad och eftersom bara utbytisarna var på plats kunde man se att det verkligen har kommit folk hit från hela världen! Jag är inte säker på vad totala antalet utbytisar är, kanske ca. 100 alltsomallt?


Nya bekanta från Tyskland och Holland!


Efter infon blev vi fotograferade landsvis och med hela gruppen!



Bongade även några finnar till!


Hela gänget!


En bild från skolans aula

 Efter fotograferingen var det meningen att vi äntligen skulle få välja våra kurser, eftersom det har varit problem med kursvals systemet ända från början. Detta blev dock inte av eftersom det fortfarande var något strul med systemet (kan ju också bero på att det är bara två personer som försöker reda ut alla elevers kurser...) I stället fick vi bara information gällande kurser och prov o.s.v.

Skolan erbjöd oss lunch i matsalen. Man fick ta en sallad, joghurt eller ost, bröd, varm mat och en dessert. Här kunde man äta oftare!

Senare hade vi ett möte gällande öppnande av ett franskt bankkonto, och skoldagen avslutades med en rundvandring och fotografering av bilder till studiekortet. Man börjar småningom förstå att här är det vanligt att ha brottom för att sedan få vänta, och allting sker inte nödvändigtvis enligt planerat! :D

På kvällen var det igen dags för utgång! Med en stor del av utbytisarna fyllde vi en liten bar i centrum. Vissa for sedan vidare till en club.

I morgon ska vi ha mer info tillfällen, och den intensiva franska kursen börjar!

Bonne nuit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti